
Romana Carlo
Spoločnosť Romana Carlo existuje už niekoľko generácii. Prvé dokumenty o odkúpení pôdy pochádzajú z roku 1700. Prioritou spoločnosti bolo odjakživa pestovanie viniča, predovšetkým odrody Dolcetto. Na začiatku roku 1900 boli zakúpené prvé sudy na vinifikáciu. Tým sa začal prvý predaj sudového vína do reštaurácií. V roku 1970 za začalo víno plniť do fliaš a označovať etiketami. Od r. 1970 do r. 2000 prudko rástla produkcia fľašového vína, preto sa prestalo predávať hrozno a začalo sa s výsadbou nových viničov. V súčasnosti spoločnosť vlastní a obrába 25 hektárov viníc. Spoločnosť ROMANA CARLO je je malou rodinnou firmou, ročná produkcia je 90 tisíc fliaš. Pozemky spoločnosti a jej okolia patria pod chránené oblasti UNESCO. Vína spoločnosti Romana Carlo opakovane získavajú významné ocenenia za svoju vysokú kvalitu.
Žiadny produkt od tohto výrobcu.